دیجیتال مارکتینگ چیست ؟

ساخت وبلاگ

دیجیتال, مارکتینگ, چیست ؟

نوامبر 28, 2019 - مدیر سایت - دیجیتال, مارکتینگ, - بدون دیدگاه

در این محتوا تحت عنوان دیجیتال, مارکتینگ, چیست در نظر دارم تا برای اولین بار تمام آموخته های خود را که در طی 14 سال تجربه مدیریت واحد فروش آنلاین و سئو وب سایت شرکت های مختلف و نیز ساعت ها فیلم و صوت و جلسات آموزشی یاد گرفتم ارائه کنم. بدیهی است که بخشی از این آموزش ها برای شما لازم و بقیه آنها تنها به سطح اطلاعات شما خواهد افزود. لذا اگر حتی در آینده نیز فقط موفق شوید تا 15% مطالب این محتوا را در جای صحیح و زمان مناسب به کار بندید، به یک موفقیت بزرگ دست خواهید یافت.


dr_a_k

dr_a_kK

 

دکتر A.K (امیر کرابی) مدیر و موسس و بنیان گزار وب سایت و آژانس دیجیتال, مارکتینگ, پلن و مدرس انواع دوره های بازاریابی است.

 


 

 

 

در ابتدای این محتوای طولانی به شما توصیه میکنم این صفحه رو در مرورگر خودتون بوکمارک کنید تا اگر هم اکنون نتونستید تمام این صفحه رو مطالعه کنید، در آینده اون رو تکمیل کنید. 

<strong>دیجیتال</strong>, <strong>مارکتینگ</strong>, چیست what is digital marketing

دیجیتال, مارکتینگ, چیست what is digital marketing

نکته 1) بزرگترین مزیت

دیجیتال, مارکتینگ, چیست؟ ؛ یک کلمه و هزاران جزء. شاید به جرات بتوان ادعا کرد که هیچ کدام از ابزارهای بشر تاکنون با این قدرت و سرعت، پیشرفت نکرده و بروز رسانی نشده است. نظریه ای هست که می گوید در سطح اینترنت اطلاعات در هر 2 سال یک بار 2 برابر می شود. پس اطلاع از هر بخش این اقیانوس گسترده می تواند دنیای شما را دگرگون سازد.

بیل گیتس در مقاله ای بیان میکند که در آینده دو نوع از مشاغل بیشتر وجود نخواهند داشت:
• مشاغل دیجیتال,ی 
و
• مشاغلی که دیگر وجود ندارند!

و این اقیانوس بی کران بستر مناسبی است برای بازاریابی و فروش. در این مقاله تلاش داریم تا تک تک اجزاء این بازار آنلاین وسیع را بصورت مختصر و مفید معرفی کنیم. لطفا با ما همراه باشید

ذکر یک توضیح) کدهایی که در ابتدای هر نکته مشاهده می کنید، راهنمای شما برای ارتباط این نکته با نکته قبل هستند. بدین صورت که هر نقطه کد آن نکته را از نکته قبلی مجزا و نیز قسمت های مختلف نکات را به یک دیگر مرتبط می سازند. (نکته اصلی.زیرشاخه اصلی.زیرشاخه فرعی.زیرشاخه نهایی) با کمی دقت به کل کدها متوجه نحوه گروه بندی آنها خواهید شد.

نکته 2) 1. بزرگترین چرایی و هدف از تشکیل این مقاله

مشتریان به “ما” یا “محصول/خدمات” یا “قیمت” ما پاسخ منفی خرید نمیدهند؛ بلکه به “میزان اطلاعاتی که از محصول دریافت کرده اند” پاسخ منفی می دهند. شما باید بتوانید در استراتژی طراحی وب سایت شرکتی خود، رسانه های گوناگون دیجیتال, زیر را به پیش ببرید:

  • نکته 3) 1.1. از این راه طلاعات کافی به مخاطب ارائه کنید.
  • نکته 4) 1.2. توسط ابزارهای آن در ذهن مخاطب تاثیرگذاری کافی کنید.
  • نکته 5) 1.3. به کمک این فضا به مخاطب در تصمیم گیری کمک کنید.
  • نکته 6) 1.4. پس از تصمیم گیری با او ارتباط کامل و مفیدی برقرار کنید.

تا فرایند خرید انجام شود.

نکته جانبی) 1.5. پس از خرید ارتباط موثر و منظم و هدفمندی را با او برقرار کنید.

تا فرایند های تجدید خرید شامل فروش مجدد (ریمارکتینگبه انگلیس Remarketing) و هدف گزاری مجدد (ریتارگتینگ به انگلیس Retargeting) انجام شود.

لذا فعالیت های شما در این فضا به دو بخش اصلی:

  • اول ورود و تاثیرگذاری و کمک به مخاطب برای تصمیم گیری
  • دوم ارتباط منظم و هدفمند با مخاطب

تقسیم می شود.

نکته 7) 2. چند ثانیه فرصت برای تاثیرگذاری تا خرید

هر مخاطب، طی 4 تا 6 ثانیه پس از ورود به فضای وب سایت یا پروفایل شبکه های اجتماعی یا مشاهده آگهی های دیجیتال, در سایت های آگهی تصمیم به “ماندن و ادامه مطالعه محتوا” و یا “ترک آن” میکنند! پس مراقب تاثیرگذاری اولیه فضای خود باشید. تا انتهای این مقاله بیشتر در این رابطه توضیح خواهیم داد.

چگونه سرعت وب سایت بر فروش بازدید کنندگان تأثیر می گذارد -how website speed impacts visitors sales

تاثیر سرعت سایت بر خرید بازدید کنندگان در دیجیتال مارکتینگ, چیست؟

نکته 8) 3. روان شناسی مخاطبین

مخاطبین شما در دنیای دیجیتال مارکتینگ, دارای رفتار مشخص و عکس العمل های شناخته شده ای هستند و اگر شما با این روان شناسی و آشنا باشید می توانید موثرتر به ذهن آنها نفوذ کرده و سریعتر روی آنان تاثیرگذارید. ابزارهای این فضا نیز به شما در این فرایند کمک میکنند.

نکته 9) 3.1. طبقه بندی انواع بازدید کنندگان وب سایت

کانالهای جذب اطلاعات درباره محصولات یا خدمات شما مشخص هستند. همچنین رفتاری که پس از اطلاع انجام خواهد شد نیز قابل برنامه ریزی است. رفتار پس از استفاده از محصولات و خدمات را در دنیای اینترنت با برنامه ریزی و طبقه بندی دقیق مخاطبان نسبت به این شناخت میتوان موثرتر کرد.

نکته 10) 3.1.1. روان شناسی سه گانه مشتریان در اینترنت

یکی از انواع طبقه بندی های چندگانه بازدید کنندگان وب سایت شما در دنیای مجازی “کانالهای جذب اطلاعات” یعنی سمعی ها، بصری ها و لمسی ها هستند و توجه به این سه گروه میتواند شما را در این فضا نسبت به سایر رقبا موفق تر نماید.

نکته 11) 3.1.1.1. سمعی ها

برای این که فضاهای دیجیتال مارکتینگ شما (شامل سایت یا شبکه های اجتماعی یا وبلاگ یا سایر رسانه ها) برای این گروه از مخاطبین جذاب تر باشد، حتما تلاش کنید تا از مدیاهای صوتی استفاده کنید. پخش صوت اتومات در وب سایت یا کلیپ های صوتی تصویری یا مدیای اتچ شده به ایمیل می تواند برای این گروه از مخاطبین جذاب باشد.

نکته 12) 3.1.1.2. بصری ها

هم بازدید کنندگان وب سایت و هم گوگل تحت تاثیر کیفیت بصری محتواها مجذوب آنها خواهند شد. شکی نیست که حتی روبات های گوگل هم به عنوان یکی از بازدید کنندگان وب سایت شما در کنار سایر بازدید کنندگان، به کیفیت تصاویر و عکس های محتواهای شما اهمیت میدهند. پس محتواهای با کیفیت بصری تولید کنید.

نکته 13) 3.1.1.3. لمسی ها

تهیه تصاویر با کیفیت از حسّ خوشایند مخاطبین لحظه ی استفاده از خدمات و یا محصولات می تواند در این گروه از مخاطبین تاثیرگذار باشد.

تیپ های شخصیتی دیسک در دیجیتال مارکتینگ

تیپ های شخصیتی دیسک در دیجیتال مارکتینگ چیست؟

نکته 14) 3.1.2. تیپ های DISC در وب

روان شناسی دیسک نیز با تکنیک هایی می تواند تعیین کننده نحوه “تاثیرپذیری” از رسانه های مدیایی دیجیتال شما باشد. تلاش کنید تا با اصول شناخت روی این گروه از مخاطبین، از رقبا پیشی بگیرید.

نکته 15) 3.1.2.1. تیپ شخصیت D در روان شناسی دیسک:

توانایی تغییر و تاثیرگزاری در محصول یا خدمات باب میل این اشخاص است. بدیهی است در صورت توانایی سفارش به اندازه های گوناگون و با بسته بندی یا شرایط متفاوت، این تیپ شخصیتی جذب شما خواهد شد.

نکته 16) 3.1.2.2. تیپ شخصیت I در روان شناسی دیسک:

زندگی شاد و مثبت و همچنین روابط انسانها بدون دو رنگی و کلک شعار این تیپ شخصیتی است و هم در وب سایت شما و هم در محصولات و خدمات شما سراغ همین شعار (صداقت) را میگیرند.

نکته 17) 3.1.2.3. تیپ شخصیت S در روان شناسی دیسک:

سه خصوصیت: مطمئن، متعهد و آینده ساز را در این افراد جستجو کنید. با این خصوصیات بدیهی است که این افراد به دنبال پیامهای گارانتی، خدمات پس از فروش و پشتیبانی منظم در دیجیتال مارکتینگ میگردند.

نکته 18) 3.1.2.4. تیپ شخصیت C در روان شناسی دیسک:

شاید سخت ترین تیپ شخصیتی گروه سی باشند. تحقیق، تفکر، تصمیم گیری، برنامه ریزی و کار را اگر در کنار هم ترکیب کنید، به این تیپ شخصیتی بر میخورید. بدیهی است ارائه خدمات و محصولات به این گروه نیز ساده نیست.

نکته 19) 3.1.3. تیپ های MBTI در وب

روان شناسی چهارگانه مخاطبین را جهت “تصمیم گیری” در نظر بگیرید تا ساده تر “انتخاب” شوید. دقت روی این طبقه بندی اطلاعات مدیا (پس از ورود به ذهن مخاطب) می تواند جهت تسریع در خرید، کمک نماید.

نکته 20) 3.1.3.1. گروه مخاطبین سنتی

افراد سنتی جهت انتخاب های خود به “تجربه مثبت و موفق سایرین” اهمیت زیادی می دهند و بخش نظرات مثبت مخاطبین در قسمت کامنت ها، در تصمیم گیری آنها موثر است. در صورتی که این گروه از مخاطبین به شکلی صادقانه از برندهای مصرف کننده محصولات/خدمات شما مطلع گردند، سریعتر تصمیم گیری می کنند.

نکته 21) 3.1.3.2. گروه مخاطبین تجربه کننده

افراد تجربه کننده تمرکز بر “لذت حین و پس از استفاده محصول/خدمات” در تصمیم گیری آنان موثر است. تمرکز بر محتواهای بصری و حسّی در این مبحث می تواند به تصمیم گیری آنها کمک کند.

نکته 22) 3.1.3.3. گروه مخاطبین بینشی

بینشی ها به “تاثیر خدمات/محصولات در هدف” خود متمرکز هستند و در صورتی که بدانند محصول آنها را به هدف میرساند، تصمیم به خرید خواهند گرفت.

نکته 23) 3.1.3.4. گروه مخاطبین ایده آلیست

ایده آلیست ها از تملق و زیاده گویی نسبت به کیفیت و یا مزیت رقابتی متنفر هستند و در صورتی که در این مقوله زیاده روی کنید از تصمیم گیری دور می شوند. بدیهی است که میزان استقبال صادقانه سایر مصرف کنندگان (آمار میزان فروش) در تصمیم گیری این افراد تاثیرگذار است.

ارتباط مجدد با بازدید کنندگان وب سایت

ارتباط مجدد با بازدید کنندگان وب سایت در دیجیتال مارکتینگ چیست و چگونه است؟

نکته 24) 4. بستر ارتباط مجدد با مخاطبان

بیاد داشته باشیم 80% از مخاطبین ما پس از 8 بار ارتباط با ما (از طریق رسانه های گوناگون) اقدام به خرید می کنند و این وظیفه ماست که به تکمیل این فرایند 8 مرحله ای کمک کنیم. آمارها نشان میدهد که مخاطبین بارها جذب یک محصول/خدمت مناسب نیاز خود شده و سپس مسیر ارتباط با آن را در فضای اینترنت گم کرده اند! پس مراقب باشید مسیر ارتباط با شما به یاد مخاطب بماند!

نکته 25) 4.1. واحد روابط عمومی حرفه ای

پس از مشخص شدن ارتباط و تماس مخاطب با شما نیز، یک واحد روابط عمومی قوی و تاثیرگذار می تواند در نزدیکتر کردن مخاطبین به فرایند خرید کمک زیادی کند. صدای جذاب، تسلط به کلام، مذاکره قوی و کمک در تصمیم گیری نهایی چند مشخصه واحد روابط عمومی قوی می باشند.

نکته 26) 4.2. سامانه های ارتباطی استاندارد

در شرایط حساس و بحران اقتصادی امروز که جنگ بر سر مشتری و حفظ بازار، رقبا را تا دندان مسلح کرده، استفاده از تمام تجهیزات حرفه ایِ سنتی و دیجیتال به منزله تجهیز سازمان و آمادگی آن برای موفقیت در این جنگ است. مدیران موفق به هیچ عنوان از کوچکترین ابزارهای ارتباطی جهت جذب مشتریانی که تمایل به خرید محصول نشان داده اند فروگذار نخواهند کرد. لطفا در ادامه این محتوا با ما همراه باشید تا در این باره بیشتر سخن گوییم.

نکته 27) 4.2.1. تلفن ثابت

سامانه های دیجیتال باید بیش از فضاهای حضوری (مانند فروشگاه) به حفظ اعتبار خود نزد مخاطبین بیاندیشند. بدیهی است مخاطبی که وارد یک وب سایت و سپس بخش درباره ما و تماس با ما می شود، توقع یک شماره ثابت جهت ارتباط دارد. این شماره نشان از رسمی بودن فضای کاری شما دارد.

نکته 28) 4.2.2. فکس

هنوز برگه های فکس بیشتر، بهتر و راحت تر از سایر سامانه های اطلاع رسانی در سازمان های سنتی دسته بندی شده و در دسترس هستند. اگر می خواهید اطلاع رسانی های دیجیتال داشته باشید از این ابزار سنتی غافل نشوید.

نکته 29) 4.2.3. ایمیل

ایمیل مارکتینگ ارسال یک برگه تبلیغاتی به انبوهی از آدرس ها نیست!!!!! اگر این فرایند را به شکل استاندارد انجام دهید، یکی از بزرگترین ابزار ارتباطی شما با مخاطبین خود را حفظ نموده اید. تلاش کنید تا در این زمینه از کارشناسان ایمیل مارکتینگ یک جلسه مشاوره داشته باشید تا اصول حرفه ای این رشته را بیاموزید.

نکته 30) 4.2.4. موبایل

مشتریان دیجیتال مارکتینگ بیش از 20 دقیقه در فضای اینترنت منتظر نخواهند بود. آنها به سرعت از مرحله “تمایل به خرید” به “تصمیم گیری” و سپس “اقدام به خرید” خواهند رسید. در این پروسه کوتاه که بیش از 80درصد آن در تلفن های هوشمند موبایل صورت میپذیرد، شماره موبایل شما منطقی ترین مسیر ارتباطی شما با مخاطبین است و بیشترین کاربرد را در ارتباط مستقیم و خرید از شما به عهده دارد.

نکته 31) 4.2.5. تیکت سایت

یکی از راه های مکمل سایر ارتباط ها (مخصوصاً زمانی که نیاز به بایگانی مراودات هست) تیکت است. این راه از ابتدای مذاکره تا پایان آن کلیه مراحل سفارش گیری و توافقات را مکتوب و بایگانی خودکار میکند. دقت کنید که پس از خرید نیز می توان از این مسیر استفاده کرد اما توصیه من این است که تنها برای مواردی که نیاز به مکتوبات دارند (مانند رفع ایراد محصولات/خدمات از این ابزار استفاده کنید. این ابزار با توجه به سرد بودن نوع آن برای سازمان های پویا توصیه نمی شود.

 

 

ادامه محتوا در لینک زیر:

https://marketingdigitalplan.net/what-is-digital-marketing/

شرکت بازاریابی اینترنتی - سوشال مارکتینگ...
ما را در سایت شرکت بازاریابی اینترنتی - سوشال مارکتینگ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : marketingdigitalplana بازدید : 124 تاريخ : سه شنبه 12 آذر 1398 ساعت: 2:41